Je website is niet te vinden…

Keihard roepen, niemand die je hoort!

Je nieuwe website is eindelijk klaar, yes! Je schreeuwt het van de daken en vertelt al je relaties er vol trots over. De doelgroep en je propositie en het ziet er fantastisch uit, je hebt dit goed doordacht! Natuurlijk plaats je er een leuke post over op Facebook en LinkedIn. Ook je vrienden zijn enthousiast en dus sta je in de startblokken. En dan begint het grote wachten…het blijft stil. Je gaat eens Googlen om te zien wat anderen zien als ze je zoeken en komt er achter dat Google ergens in een hoekje op pagina 20 heeft geplaatst. Je website is niet te vinden. Wat nu?

Nu wordt het tijd dat de bezoekers je kunnen vinden! Hoe zorg je er nu voor dat je website in Google verschijnt? Je kan een aantal dingen doen, we geven je een mogelijke oorzaken waarom je website niet gevonden wordt:

  1. Je pagina is niet vindbaar of wordt niet geïndexeerd
    Het kan zo zijn dat je pagina’s niet geïndexeerd worden door Google. In de Meta (dat is een sukje code in de html van je website) kan aangegeven zijn dat de pagina niet geïndexeerd mag worden. Op deze manier kan Google je website dus niet vinden. Vraag dit eens na bij je web ontwikkelaar.
  2. De zoekwoorden waar je op gevonden wil worden komen niet terug in de titel van de pagina of in de teksten. Je teksten zijn prachtig en uitgebreid, toch ben je misschien vergeten dat Google er wel een trui van moet kunnen breien.
  3. De afbeeldingen in je pagina zijn te groot of je hosting pakket is te klein ( of een combinatie daarvan). Google kiest er voor om haar gebruikers te service-en met goed vindbare pagina’s. Is je pagina te traag? Dan ben je minder goed zichtbaar. Ook als je filmpjes op de pagina plaatst dan zal je merken dat dit nadelig voor je website is. Kies bij filmpjes er altijd voor om deze te embedden met Vimeo of Youtube bijvoorbeeld.
  4. Heb je op een aantal pagina’s dezelfde teksten staan? Dan ziet Google dit als duplicate content. Google doet dit omdat zij haar gebruikers zoveel mogelijk relevante zoekresultaten wil geven, daar horen dus niet 2 dezelfde resultaten bij. Ook het kopieren van Google teksten zal nadelig werken voor de vindbaarheid, om de zelfde redenen als hierboven beschreven.
  5. Backlinks naar de website ontbreken. Met andere woorden, je website wordt niet genoemd op externe pagina’s. Het creëren van backlinks is net als netwerken, vraag anderen om jouw website te vermelden op hun website en andersom.
  6. Even geduld, want je nieuwe website moet ook even de tijd krijgen om gevonden te worden door Google, dit duurt eventje. Hoe lang? Soms gaat het heel snel ( een week of 2) en soms duurt het een maanden. Er zijn ook manieren om je website een beetje te helpen door regelmatig via social posts te verwijzen naar je site. Er is ook software om het proces te versnellen. Vraag hier om bij je web bureau.

Zelf doen

Zelf aan de slag gaan met de vindbaarheid van je website is altijd een goed idee, maar weet dat er bedrijven zijn die hier een wetenschap van hebben gemaakt. Meer informatie over het verbeteren van de vindbaarheid van je website bespreek je met je reclame of SEO bureau.

Hoe maak ik mijn website vindbaar in Google?

Zelf aan de slag gaan met je vindbaarheid is super! Overleg met een specialist is wel slim, want meten = weten.
Blik Reclame adviseert je graag en werk ook samen. Dit hoeven echt niet altijd kostbare trajecten te zijn. Bel: 0571-670055