Joomla website geeft problemen

Ben je eigenaar van een Joomla website? Dan kan het maar zo zijn dat je website ineens verdwenen is! Of, je Joomla website geeft problemen en je komt er niet uit. Helaas is het aan de orde van de dag.

Wij krijgen de laatste tijd veel vragen van bedrijven met een Joomla website die storingen ondervinden.

Veel gehoorde Joomla problemen zijn:

  • Mijn contactformulier werkt niet meer
  • Mijn website is niet meer zichtbaar
  • Ik ontvang foutmeldingen
  • Mijn website ziet er ineens heel anders uit
  • Ik kan niet meer inloggen.
  • Mijn hosting stopt er mee

Gedoe dus! En als je bezig bent met ondernemen, dan zit je hier helemaal niet op te wachten natuurlijk.

Een aantal hosting bedrijven zijn al gestopt met het ondersteunen van Joomla vanwege een aangekondigde update. Voor de wat oudere websites kan dit betekenen dat de gevraagde update de website stuk maakt. 

Oplossingen voor Joomla problemen:

Wat kan je doen?

  1. De oplossing is in sommige gevallen eenvoudig, de ontwikkelaar van je website kan daarmee helpen. Neem daarvoor contact op met je webbureau. Afhankelijk van de versie van je website kunnen zij updaten. 
  2. Is je website al wat ouder? Overweeg dan om dit over te laten zetten naar een moderne variant zoals WordPress. Het voordeel hiervan is dat het gebruik en onderhoud van je website een stuk eenvoudiger wordt EN het is gelijk een mooie reden voor een opfrisbeurt.
  3. Afwachten kan natuurlijk ook! Misschien vind jij het prima om pas in actie te komen als je website daadwerkelijk stuk gaat. Zorg dan wel dat je alle teksten en foto’s die je hebt gebruikt vooraf veiligstelt. Als de website eenmaal weg is, dan kan het terughalen van content lastig zijn.
  4. De laatste optie die wij adviseren is om op zoek te gaan naar een hostingpartij die speciaal hiervoor een beveiligde omgeving heeft ontwikkeld. Hiermee stel in ieder geval je website veilig en zal deze dus niet zomaar verwijderd worden. Ook zij kunnen alleen niet voorkomen dat je website uiteindelijk geüpdatet moet worden.

Heb je vragen over Joomla of heb je technische ondersteuning nodig? Neem dan gerust contact met ons op voor advies of een diagnose. 

WordPress website geeft problemen?

Heb je een WordPress website die problemen geeft? Dan is de oplossing vaak een stuk eenvoudiger. Mocht je hulp nodig hebben bij het oplossen van problemen op je website, neem dan gerust contact met ons op. Een diagnose is in de meeste gevallen helemaal gratis en we denken graag met je mee!