Maatwerk website of WordPress theme?

Blik Reclame is specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerk WordPress websites. Kies je voor een maatwerk website of een WordPress theme? Er zijn grofweg twee soorten van WordPress websites voor de commerciële markt. De maatwerk website heeft altijd onze voorkeur:

  1. Maatwerk website: We maken de hele website met de hand voor jou, van het webdesign tot de HTML code en de opbouw van het CMS achter je website. Gebaseerd op je bedrijf, product, markt, doelstelling, etc. bouwen we een passende website die naadloos aansluit bij je huisstijl en doelstellingen.
  2. Blik Reclame standaard thema: Blik Reclame heeft zelf een aantal WordPress thema’s ontwikkeld en vullen die met jouw content. Onze vormgevers passen de uitstraling aan naar jouw huisstijl kleuren. De indeling van deze websites staat vas. Maar als je je in één van deze thema’s kunt vinden dan heb je voor een mooie prijs een prima website. Dit komt omdat onze developers zelf deze thema’s ontwikkeld hebben. We gebruiken dus geen zware plug-ins als element en wp-bakery.
  3. Blik op Zaken: Websites voor kleine bedrijven, onder de 1000 euro! Deze websites worden ontworpen en gemaakt door onze young professionals . Derde en vierde jaars studenten runnen intern een ECHT bedrijf en bedienen een aan tal van zzp-ers en en kleine bedrijven.

Websites zijn zeer technisch en voor velen lastig te begrijpen. Daarom leggen we graag eerst een aantal termen uit. Hopelijk wordt dan alles duidelijk(er).

Wat is WordPress?

WordPress is een prachtig Content Management Systeem en het is wereldwijd het meest gebruikte CMS voor websites. Het is geschikt voor de complete website, dus zowel de back-end als front-end. Het is de motor waarop de website draait en waarmee jij als klant zult werken. 
Zowel professionals als hobbyisten kunnen er websites mee maken. Ieder op zijn eigen niveau en met zijn eigen specificaties. En daar beginnen de verschillen.

Wat is een front-end?

De front-end is het uiterlijk van de website, ook wel het ‘thema’ genoemd. Deze is opgebouwd uit een serie visuele elementen en bevat beschikbare lay-outs voor homepagina’s, blogs, portfolio’s webwinkel, etc. 
Dit is dus wat de bezoeker van je website zult zien. Het bevat tevens animaties, effecten en andere technieken om de site tot leven te brengen.

Wat is een back-end?

De elementen uit de front-end zijn gekoppeld met de content velden in het WordPress CMS en de database waarin zich je teksten, foto’s en documenten bevinden. Dit is de zogenoemde back-end. Alles draait op het WordPress core platform, de motor van je website. In de back-end beheer je je content, die dan weer zichtbaar wordt in de front-end.

De front-end en back-end kun je los van elkaar zien. Ze worden gekoppeld, maar zijn niet van elkaar afhankelijk.

Wat is een maatwerk website?

Een maatwerk website gebruikt WordPress als Content Management Systeem. Als front-end, het uiterlijk van de website, maak je gebruik van een geheel eigen ontworpen en geprogrammeerd thema. Bij een maatwerk website maken we alle layouts met de helemaal zelf. 

Wat is een WordPress theme?

Een theme gebruikt ook WordPress als Content Management Systeem. Maar voor de front-end gebruik je een (semi) kant-en-klare website. Er zijn duizenden themes beschikbaar. Sommigen zijn gratis, andere kosten geld. Afhankelijk van de omvang en de mogelijkheden verschilt de prijs. Sommige themes zijn out-of-the-box meteen bruikbaar, andere leveren demo pagina’s die je kunt (her)gebruiken. Maar sommigen moet je helemaal van de grond af opbouwen met behulp van een theme builder (zie hieronder).

Veel mensen denken dat ze gunstig uit zijn met een theme van € 50. Dit klinkt natuurlijk goed. Maar meestal is dit een pijnlijk en frustrerend proces. De website moet helemaal netjes ingericht worden en iedere pagina zal, los van de rest, opgemaakt moeten worden. Daarnaast is het erg foutgevoelig. Één druk op de knop kan ervoor zorgen dat de hele website niet meer werkt. 

Als online marketeers krijgen we vaak mensen aan de telefoon die enthousiast begonnen zijn met een eigen WordPress thema, maar die na een week van frustratie toch maar contact opnemen met de specialisten.

De ‘standaard’ thema’s van Blik Reclame zijn allemaal door ons zelf ontwikkeld. Dat betekent dat de website perfect werkt en voldoet aan alle SEO eisen.

Nu we beide vormen kennen, laten we deze eens met elkaar vergelijken. We doen dit zeer objectief en verwerken gebruikerservaringen om jullie een eerlijk beeld te geven van beide opties.