Onderhoud aan WordPress websites

Het plegen van technisch onderhoud aan WordPress websites is ontzettend belangrijk! Daar weten wij als webontwikkelaar alles van! Voor ons dagelijks werk maar natuurlijk geven we je ook graag een aantal tips bij storingen.

Liever niet zelf aan de slag?

Werkt je website niet meer (goed) of heb je een storing? Bel voor eerste hulp met Blik Reclame. Wij maken altijd even tijd om samen te kijken naar een oplossing. Als WordPress specialist kijkt Blik Reclame over je schouder mee of we bieden een technisch onderhoud aan voor slechts 39 euro per maand.

Toch liever een nieuwe website die wel altijd werkt? Dan kun je bij ons terecht vanaf een kleine 1000 euro inclusief ontwerp.

Blik Reclame is al ruim 10 jaar autoriteit op dit gebied. Wij streven naar duurzame relaties en rechtstreeks contact. Geen tickets aanmaken, geen omleidingen maar ouderwetse klantvriendelijkheid.

Bij ons begint de teller niet te lopen tijdens het eerste gesprek. We vinden het belangrijk om rustig te bekijken wat er aan de hand is. Soms is het een kwestie van; ‘even de stekker in het stopcontact’ maar in veel gevallen zijn storingen door verouderde software of verkeerd gebruik van je CMS. Dan is het belangrijk om een degelijk plan van aanpak te maken. We brengen altijd vooraf de kosten in kaart.

Website een bron van irritatie?

Als je website niet dat doet wat je voor ogen hebt, dan levert dit vaak ergernis op. Troost je met de gedachte dat je er niet altijd zelf iets aan kan doen. Voorkom dat je website een bron van irritatie wordt. Soms heb je even iemand nodig die je op weg helpt.

We geven je vast een aantal tips die je zelf kan doen bij storing:

  1. Zie je de website wel, maar is de opmaak inclusief de foto’s verdwenen? Dan kan het zijn dat je Stylsheet stuk is of je website is gehacked. Ga dan niet zelf aan de slag maar bel de vakman.
  2. Is je website helemaal niet bereikbaar? Dan kan het zijn dat je probleem bij de hosting partij ligt. Hebben zij misschien storing? Of heb je de rekening niet betaald? Bel ze gewoon even.
  3. Je website ziet er ineens heel anders uit? Bij onverklaarbare veranderingen terwijl je geen update hebt uitgevoerd. De oorzaak kan van alles zijn. Begin eens met het uitvoeren van een update en het legen van je cache geheugen.
  4. Je upload een foto maar je ziet slechts een fragment. Dan kan het zijn dat je foto te groot is en je website deze niet automatisch schaalt. probeer de foto kleiner te maken voordat je deze upload. Hou al leidraad een maximale grote van 2 MB aan.
  5. Je hebt wijzigingen gedaan maar die zijn niet zichtbaar. Het klinkt logisch maar probeer eens een harde refresh om je wijzigingen te kunnen zien.

Een eerst adviesgesprek is altijd kosteloos! We kijken graag even over je schouder mee voor een diagnose. Hiermee kan je natuurlijk naar je eigen webbouwer of bij ons terecht. Blik Reclame is specialist in het onderhoud van WordPress websites, wij geven altijd een eerlijk advies.