Onderhoud WordPress website belangrijk

Als je een WordPress website bezit, dan zie je ze regelmatig voorbij komen in je dashboard; de aanbevolen updates. Met een paar keer klikken is je website is weer up to date, zo lijkt het althans. Onderhoud WordPress is belangrijk, daar zijn we het over eens maar eenvoudig?

Dit is helaas lang niet altijd het geval. Zo kan het gebeuren dat een WordPress update je pagina structuur ongevraagd aanpast of dat sommige Plugins in eens hele andere dingen doen dan waar ze voor gemaakt zijn. Dit is voor veel ondernemers een groot probleem. Niet alleen omdat de website het niet meer goed doet, maar het oplossen van de problemen is vaak kostbaar en tijdrovend.

WordPress CMS

WordPress is nog steeds het meest gebruikte cms voor websites. Het is gebruiksvriendelijk en eenvoudig zelf aan te passen. Teksten en foto’s zijn in een handomdraai te wisselen. Toch is het ontzettend belangrijk om je website professioneel te laten onderhouden. Onderhoud is een klusje dat echt door een pro moet worden bijgehouden zodat je er zeker van bent dat je website jaren mee gaat en veilig is.

5 Redenen voor professioneel onderhoud:

1. Back up van je website & veiligheid

WordPress is met 27 miljoen installaties verreweg het meest gebruikte cms van dit moment. Tegelijkertijd maakt deze populariteit je website een groot potentieel doelwit van hackers of andere kwaadwillenden.

Het nemen van beveiligende maatregelen is daarom ontzettend belangrijk.

Het periodiek maken van een goede back up zorgt er voor dat je altijd snel kan terugvallen op een schoon web bestand in het geval van hacking. Je onderhoudspartner ( zoals Blik Reclame bijvoorbeeld ) kan in zo’n geval snel handelen. De eindgebruiker/ website bezoeker hoeft hier niets van te merken.

2. Updaten WordPress software

Het uitvoeren en controleren van updates is ontzettend belangrijk. Door de updates niet uit te voeren veroudert je website en kan deze onherstelbaar beschadigen. Het zelf uitvoeren van deze updates kan problemen geven, met name doordat Plugins niet goed werken of de update zelf bevat een foutje.

Een slecht ge-update website is daarnaast voer voor hackers.

3. Het aanpassen van de website lukt niet!

Een bron van irritatie! Je bent lekker bezig met teksten en foto’s maar die verrekte banner of footer aanpassen lukt niet. Dit komt ontzettend vaak voor. Het is dan heel fijn als er iemand even met je mee kijkt, het uit legt of even voor jou een kleine aan passing kan doen zonder dat er een dikke factuur volgt.

Een goede onderhoud partij zal daar in alle redelijkheid mee om gaan. Zo bekijken wij dit altijd op basis van redelijkheid en bilijkheit. Heb je een kleine aanpassing dan kunnen we dit heel vaak erg snel. Heb je verschillende aanpassingen waar je niet uit komt, dan spreken we daar iets over af.

4. Snelheid van je website niet optimaal

Een snelle website wordt door Google beter gezien.

Waarom doet Google dit?

Google kijkt vooral naar het gebruiksgemak van de bezoeker. Wat werkt voor de bezoekers prettig?

Een ultra snelle website draagt bij aan een optimale zoekervaring voor de gebruiker.

Bij websites die al wat ouder zijn en geen actief onderhoud wordt gepleegd, kan de snelheid gaan dalen. Het dalen van de snelheid heeft verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeel aan vervuiling van de database zoals revisies van pagina’s en berichten maar ook plugins die ooit geïnstalleerd zijn maar niet meer gebruikt worden ( en dus verouderd en/of stuk ).

Je positie op Google heeft te lijden van een trage website.

5. Website is uit de lucht, wat nu?

Je website is offline, wat nu? Je stuurt een ticket naar je web hoster, deze verwijst je na 2 dagen door naar je web onderhouds partij die concludeert dat het probleem zich bevind bij de hosting. Niet iets om blij van te worden, je kan je tijd wel beter besteden als ondernemer toch?

Het onderhoud van je website en de hosting laten uitvoeren door 1 partij zorgt er voor dat, als je website offline is ( om wat voor reden dan ook ), binnen no time weer draait al van ouds. Bij ons is 1 telefoontje genoeg om alles snel te regelen en zo hoort het ook wat ons betreft.

Onderhoud van je website toch zelf doen?

Zonder twijfel is je website onderhouden absoluut iets wat moet gebeuren. Onze ervaring is dat het uitvoeren van het onderhoud niet zo eenvoudig is als dat het lijkt. Het laten uitvoeren voorkomt gewoon een hoop kosten en gedoe.

Mocht je zelf veel tijd hebben dan kan je het natuurlijk zelf leren want heel moeilijk is het niet, zolang het goed gaat.

Maar stel jezelf vooral de vraag: werkt mijn website voor mij? Of is het andersom?

online marketing functioneel ontwerp

Kosten technisch onderhoud WordPress

De kosten zijn een beetje afhankelijk van de grote en complexiteit van je website. Heb je een online showcase of visitekaartje? Dan volstaat voor jou misschien een goede onderhoudsbeurt van 4 keer per jaar. De kosten daarvoor bedragen bij Blik Reclame 45,00 euro per kwartaal

Maandelijks onderhoud bedraagt tussen de 39,00 en 45,00 euro per maand, afhankelijk van je wensen.
Het technisch onderhoud van je webshop bedraagt 50 euro per maand.

De prijzen voor hosting zijn ook afhankelijk van de omvang van je website maar startren grofweg bij 75,00 per jaar.

Wil jij ook dat je website is goede handen is? Dan kunnen wij het onderhoud voor je verzorgen, we doen het graag!