Website ontwikkeling

Vrijwel iedere website is tegenwoordig voorzien van een praktisch werkbaar CMS, een contentmanagementsysteem.

Als website-eigenaar wil je zelf aan de knoppen kunnen draaien. Bij Blik Reclame hebben we gekozen voor WordPress vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Wij gebruiken dit CMS als uitgangspunt voor maatwerk, geen aangekochte templates dus.

WordPress, gebruiksvriendelijk voor website ontwikkeling

Één van de belangrijkste redenen om voor WordPress te kiezen is het eenvoudige gebruik voor de eindgebruiker/klant. Er zijn geen complexe opleidingen of trainingen nodig voor beheerders.

Eindgebruikers zijn niet afhankelijk van 1 web bureau. Het onderhoud is eenvoudig overdraagbaar omdat het wereldwijd het meest gebruikte web systeem is.

Onderhoud van je website

Zoals een auto slijt zo ook loopt een website digitale slijtage op. Daarom voorzien wij al onze website technisch onderhoud. De open source updates worden niet door ons ontwikkelt, wij voeren slechts de updates uit na een kwaliteitscontrole, zodat de update geen schade toebrengt aan de website. Dit betreft alleen technische updates. Instellingen en wijzigingen op content pagina’s zijn niet bij het onderhoud inbegrepen. 

  • Het onderhoud bestaat uit de volgende onderdelen: 
  • Het controleren van de update of deze veilig is 
  • Het maken van een backup 
  • Het bijwerken van de rechten 
  • Het updaten van plug-ins 
  • Het updaten van de core 
  • Het bijwerken van noodzakelijke backend instellingen

Responsive website

Een websites past zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een smartphone, of een tablet. Het slim responsive maken van een website is een belangrijk punt voor ons als ontwikkelaar.

Voor elke formaat wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen. Wij stellen dit voor iedere website in op basis van een goed doordacht ontwerp.

Mobile First website ontwikkeling!

Is je website op dit moment nog niet responsive, dan kan je er wel van uit gaan dat je website niet gelezen wordt op smartphone of tablet. Bezoekers haken af. Daarnaast zal ook Google je website minder goed indexeren. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat een responsive website een must is.

Meer weten? Bel gerust!