Bommen Berend

350 jaar geleden viel Bommen Berend Overijssel binnen. Ken jij de verhalen over hoe de Bisschop van Münster hier rond 1672 heeft huisgehouden? Op deze website vind je alle informatie over het Rampjaar in Overijssel en alle activiteiten daaromtrent.

Het platform Bommen Berend in Overijssel informeert bezoekers over de activiteiten rondom het herdenkingsjaar 1672. Verhalen, activiteiten en een mooie tijdlijn geven een mooi overzicht van dit jaar en de markante Bommen Berend.

 

 

 

Op 1 juni 2022 is het precies 350 jaar geleden dat Bommen Berend Overijssel binnenviel. De IJsselacademie staat op die dag stil bij deze ingrijpende gebeurtenis in de geschiedenis van onze provincie. Op een nader te bepalen locatie organiseert de IJsselacademie een Rampjaarfestival met de start van een toertocht door de provincie, de lancering van de podcastserie Bommen Berend in Overijssel, interessante lezingen en muziek.

Blik Reclame heeft voor dit historische project een platform ontwikkeld. Het doel van dit platform is het delen van verhalen maar ook het informeren over de herdenkingen van het rampjaar 1672. Lees mee met de verhalen van Bommen Berend.

De IJsselacademie is het kenniscentrum voor streektaal en streekcultuur in Overijssel. U kunt bij ons terecht met vragen over de taal, geschiedenis en tradities van onze regio. We maken ons hard voor wetenschappelijk onderzoek en werken aan het behoud van streekcultuur. Dat doen we via publicaties, evenementen en educatie. We werken nauw samen met Historisch Centrum Overijssel en regionale erfgoedpartners.