Een nieuwe website voor Stadskazerne Kampen

Een nieuwe website voor de Stadskazerne Kampen.. Met die vraag gewapend kwamen we aangereden in heet prachtige havengebied van Kampen. Onder de indruk van het prachtige pand ontdekten we dat de binnenkant van de kazerne in totaal passende stijl is gerenoveerd. De kazerne is opgedeeld in een aantal bedrijven waardoor de reuring die er vroeger was terug is gekomen. De interieur architect heeft hierin top werk geleverd.

Een nieuwe website

In het verleden was er een website voor de Stadskazerne Kampen ontwikkeld waar niet veel interactie tussen de bewoners en de bezoekers plaats kon vinden. Hier wilde het bestuur verandering in aanbrengen. De schone taak aan ons om, de bedrijven die gevestigd zijn in de Stadskazerne samen een website te geven. Het resultaat? We hebben een maatwerk WordPress website ontwikkeld waarin mensen vergaderlocaties kunnen boeken, informatie kunnen ontvangen over de bibliotheek en een afspraak kunnen maken bij het stadsarchief.. En dat alles vanuit één website.

Benieuwd naar het resultaat?

Bekijk de website

Een nieuwe website voor Stadskazerne Kampen

De Stadskazerne is de naam waaronder de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel samenwerken. Daarnaast biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. De Stadskazerne wil een nieuw podium zijn voor ontmoeting, verbinding, educatie en debat.

Het is de moeite waard om dit historische gebouw te bezoeken. Midden in de binnenstad van Kampen vind je de Stadskazerne. Een imposant gebouw dat vroeger onderdak bood aan de militairen die gevestigd waren in de Van Heutszkazerne. Drink een bakje koffie/thee met wat lekkers in café Paatje en geniet van het adembenemende uitzicht over de IJssel. Dat krijg je er gratis bij!

Welke organisaties vind je in de Stadskazerne?

De Bibliotheek Kampen

de Bibliotheek Kampen is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. Of het nu gaat om taal, digitale vaardigheid, sociale interactie; de Bibliotheek is er voor om mensen ‘betrokken’ te houden. de Bibliotheek is er voor iedereen, ongeacht opleidingsniveau, afkomst of politieke opvattingen.

Stadsarchief Kampen

Kennismaken met uw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in uw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen.

De Stadsarcheoloog

De Stadsarcheoloog probeert aan de hand van materiële overblijfselen het verleden van de gemeente Kampen te reconstrueren en te duiden.

Historische vereniging Jan van Arkel

Een bloeiende vereniging met ruim 400 leden die zich bezig houdt met allerlei aspecten van de geschiedenis van de gemeente Kampen; archeologie, genealogie, taal, beeldmateriaal, etc.