Google Review vragen?

Waarom vraag je om een Google review?


Er zijn verschillende redenen waarom je als bedrijf je klanten om een Google review zou moeten vragen:

  1. Verbetering van je online reputatie: Google reviews zijn openbaar en worden gezien door potentiële klanten die zoeken naar jouw bedrijf of soortgelijke bedrijven in de buurt. Door positieve reviews te verzamelen, kan je de reputatie van je bedrijf verbeteren en meer vertrouwen opwekken bij potentiële klanten.
  2. Feedback: Reviews zijn ook een manier om feedback te krijgen van klanten over hun ervaringen met jouw bedrijf. Door de feedback te lezen, kan je zien waar je goed in bent en waar je mogelijkheden hebt om te verbeteren.
  3. SEO: Google hecht veel waarde aan reviews als een manier om de kwaliteit en relevantie van bedrijven te beoordelen. Door veel positieve reviews te hebben, kan je beter ranken in de zoekresultaten en dus meer organisch verkeer naar je website genereren.
  4. Conversie: Consumenten hechten veel waarde aan de meningen van anderen bij het maken van aankoopbeslissingen. Door positieve reviews te hebben, kan je potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen en daarmee je conversieratio verhogen.

Kortom, het verzamelen van Google reviews is een belangrijke manier om je online reputatie te verbeteren, feedback te krijgen van klanten, je SEO te verbeteren en je conversieratio te verhogen. Het is dus een slimme zet om je klanten te vragen om een Google review achter te laten na hun ervaring met jouw bedrijf.

Hoe vraag je je klanten om een Google Review?


Hier zijn een aantal tips over hoe je klanten om een Google review kunt vragen:

  1. Maak het eenvoudig: Maak het zo makkelijk mogelijk voor je klanten om een review achter te laten. Stuur hen bijvoorbeeld een e-mail met een directe link naar jouw Google Mijn Bedrijf-pagina waar ze een review kunnen schrijven. Of, als je face-to-face of telefonisch contact hebt met de klant, kan je hen vragen om ter plekke een review te schrijven op hun telefoon.
  2. Timing: Vraag om een review op het juiste moment. Vraag bijvoorbeeld om een review nadat de klant een succesvolle aankoop heeft gedaan of een dienst heeft afgenomen en laat weten dat je hun feedback op prijs stelt.
  3. Personaliseer: Zorg ervoor dat je de klant persoonlijk aanspreekt. Geef bijvoorbeeld specifieke details over hun aankoop of de dienst die ze hebben afgenomen en laat hen weten hoe belangrijk hun feedback is voor jouw bedrijf.
  4. Beloon: Overweeg om klanten te belonen voor het schrijven van een review. Bijvoorbeeld door een korting te geven op hun volgende aankoop of deelname aan een prijsverloting.
  5. Follow-up: Stuur eventueel een herinnering naar klanten die nog geen review hebben geschreven en bedank degenen die wel een review hebben geschreven.

Kortom, zorg ervoor dat je de klant persoonlijk aanspreekt, maak het eenvoudig om een review te schrijven, kies het juiste moment, beloon klanten en volg eventueel op met herinneringen. Door deze tips in acht te nemen, kan je meer positieve Google reviews verzamelen en je online reputatie verbeteren.

Wij waarderen je mening!

Voor Blik Reclame geld natuurlijk ook dat we het enorm waarderen als mensen een positieve review achterlaten. Wat ons betreft dus: hou je vooral niet in!

Wil je van ons een positieve review? Vraag er dan ook gerust om.