SEO voor beginners

Ben je nieuw in de wereld van online marketing en SEO? SEO Voor beginners iets voor jou? Misschien heb je al een website ben je nu op zoek naar manieren om beter vindbaar te worden in Google? Dan heb je de termen SEO en SEA vast wel eens gehoord of langs zien komen. In dit blog proberen we je verder te helpen met het begrip SEO en laten we SEA ( google advertenties ) even achterwege.

Je bent op zoek naar SEO voor beginner, maar hoe start je en wat is wat kan je er eigen mee?:

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit is een slimme methode om te zorgen met het algoritme van Google een hogere positie te bereiken. Dat klinkt misschien ingewikkeld, dat snappen we heel goed. SEO Is ook niet een programma dat je installeert op je website maar een marketing methode die je kan volgen. Het is dus een breed begrip met veel aspecten. Dat is ook de reden dat er zo veel bedrijven bestaan die deze service aanbieden en voor jou specifiek kunnen bepalen wat de beste methode is. Toch kan ook een beginner aan de slag met SEO.

SEO Ingewikkeld?

Wees gerust, je kan zelf eenvoudig de aanzet maken.

SEO marketing is een heel breed begrip en kent vele gezichten. Je kunt SEO van jouw site dan ook op heel veel verschillende manieren benaderen. Welke manier voor jou de beste keuze is? Dat is toch echt een kwestie van gewoon doen en uitproberen. We hebben als eens eerder een blog over gemaakt voor als je kennis al iets is uitgebreid. Onderstaande tekst is voor de echte beginner.

Een goede SEO

  • Website van goede kwaliteit: Een website van matige kwaliteit is geen publiekstrekker! Technische storingen (bijvoorbeeld 404 meldingen), verkeerd gebruik van interne links of teksten die gekopieerd zijn van andere websites scoren slecht op Google. Je website kan ook als irritant ervaren worden, het laatste wat je wil natuurlijk. Niet alleen het plaatje moet kloppen maar juist de techniek achter de website is bepalend voor een goede online score. Door hierin te investeren heb je al de helft van je SEO proces op orde. Laat dit over aan de professional. Het is ook goed om te realiseren dat professionals niet graag werken met templates die je zelf hebt geknutseld. Dit is nl voer voor technische ellende en dat risico wil niemand nemen.
  • SEO Content: Zorg voor goede content. Dit kost natuurlijk tijd en tja, wat is dan goede content? Een goede content pagina heeft ongeveer 300 woorden een relevante tekst. Gebruik titels, foto’s maar zorg er voor dat het niet wollig wordt! Geen uitgebreide verhalen over jezelf bijvoorbeeld. De juiste content zorgt er niet alleen voor dat meer bezoekers naar jouw site komen, maar zorgt er ook voor dat Google de kwaliteitsscore van jouw website zal verhoogt. De Google Ranking zal dan in een rap tempo toenemen.

  • SEO speelt zich niet alleen op je website af: SEO speelt zich niet alleen af binnen jouw eigen website. De meeste bedrijven maken regelmatig een post via sociale kanalen zoals Instagram, LinkedIn of Facebook. Alleen vergeten veel bedrijven het webadres te vermelden, dit is echt een gemiste kans. Zorg er dus altijd voor dat er in iedere post een url staat die verwijs naar de juiste webpagina.